Hva er boligen solgt for? Finn de nyeste solgte eiendommene

Lurer du på prisene i ditt nabolag eller andre steder i Norge om hva boliger blir solgt for? Skal du selge din egen bolig er dette verdifull informasjon du trenger for å sondere markedet, slik at du vet ca. hva du kan få igjen for boligen. I tillegg er det en stor fordel for dem som ønsker å flytte til et annet sted i landet og vil vite hva de må betale for en bolig i områdene de er ute etter. men finnes det en norsk tjeneste som kan gi deg informasjon om dette? Her har vi samlet flere mulige løsninger hvor du enkelt kan sondere markedet på egenhånd og vite hvor mye boliger blir solgt for i Norge. 

Les også – Hva er boligen verdt

VIRDI kart-tjeneste gir deg informasjon om solgte boliger

Om du ønsker en tjeneste som er veldig spesifikk bør du prøve VERDI for å finne priser boliger blir solgt for. Her kan du søke helt ned til adresse på boligpriser og hvilke boliger som er nylig solgt. 

Tjenesten gir brukerne enkel tilgang til relevant prisinformasjon boliger over hele landet. Dette gjør det mulig å ta bedre beslutninger om salg eller kjøp av boliger. Tjenesten ble opprettet for å rette opp i skjevheter mellom privatpersoner og profesjonelle aktører når det gjelder informasjonstilgang om boliger.

VIRDI gir brukerne muligheten til å søke etter adresser til privatboliger i hele Norge. Du kan også få data om boligene, inkludert antall bad og soverom, størrelse, salgshistorikk og månedlige kostnader. Tjenesten gir altså brukerne muligheten til å få en estimat på prisantydningen på boliger og prisutviklingen på lignende boliger i området.

VIRDI er tilgjengelig gratis for alle brukere og kan søke så mye du vil. Det er ingen skjulte kostnader, og kartet er veldig enkelt å navigere for å finne frem til boliger du ønsker å vite mer om. 

Bilde av karttjenesten til VIRDI som viser nylig solgte boliger

Finn gir deg informasjon om solgte boliger i Norge

Finn har ikke bare boliger som ligger til salgs. De har også en mulighet for å søke på boliger som er nylig solgt i landet. 

Filteret på finn derimot kun for de 3 siste dagene. Derimot kan dette gi en veldig god indikasjon på de prisene som markedet er på nå, og hvor mye tilsvarende boliger kan gå for. Slik søker du på finn etter hvor mye boligen er solgt for: 

  1. Gå inn på «Bolig til salgs»
  2. Velg ønsket fylke og deretter kommunen du er interessert i menyen til venstre for annonsene
  3. Når du er ferdig med å velge område kan du hake av for «solgt siste 3 dager» som ligger under salgsstatus i menyen.

Ovenfor annonsene kan du også filtrere søkene enda mer med å sortere annonsene etter flere kriterier: 

  • Publiseringsdato – Dette gir deg en indikasjon på hvor lenge annonsen har ligget til boligen ble solgt
  • Pris – her får du vite prisantydningen på boligen når den ble lagt ut for salg. Du kan velge boliger ut i fra høyest til lavest prisantydning. 
  • Areal – Du har flere valg for å se etter boliger med et bestemt areal, antall rom og mye mer. 

Men derimot det Finn ikke gir svar på er hvor mye boligen gikk for kontra prisantydningen som ble lagt ut i annonsen. Dette kan du finne ut ved å gå til VIRDI ved å skrive inn adressen p boligen du er interessert i prisen på. 

viser hvordan du finner nylig solgte boliger på finn.no

Fordelene i samfunnet ved å kunne søke på eiendomssalg

Ved å kunne søke opp salgspriser på boliger, kan man få en god oversikt over boligmarkedet og gjøre mer informerte beslutninger om boligkjøp eller -salg. Både privatpersoner og bedrifter har stor nytte av å ha tilgang til denne informasjonen.

For privatpersoner kan søking opp salgspriser på boliger være en nyttig verktøy for å forstå verdien på deres egen bolig eller boliger de vurderer å kjøpe. Det kan gi en indikasjon på hva man kan forvente å betale eller få for en bolig, og hjelpe med å forutsi boligprisutviklingen i fremtiden.

For bedrifter kan søking opp salgspriser på boliger være en viktig del av deres forretningsstrategi. For eksempel kan eiendomsmeglere bruke denne informasjonen til å tilby mer nøyaktige verdivurderinger og rådgivning til klienter. Finansielle institusjoner kan også bruke denne informasjonen til å bedre forstå og vurdere boliglånsrisiko.

I tillegg kan søking opp salgspriser på boliger også være nyttig for offentlige myndigheter som ønsker å overvåke boligprisene og utviklingen i boligmarkedet. Dette kan bidra til å sikre stabilitet og bærekraft i økonomien, samt å informere politikkutforming relatert til boliger.

Oppsummering

For å finne hva boligen ble solgt for har du to gode alternativer i Norge. VIRDI er en spesifikk tjeneste som gir informasjon om solgte boliger ved å søke etter adresser til privatboliger i hele Norge. Du kan få informasjon om boligene, inkludert størrelse, antall bad og soverom, salgshistorikk og månedlige kostnader. Tjenesten gir en estimat på prisantydningen på boliger og prisutviklingen på lignende boliger i området. Finn gir informasjon om boliger til salgs og de som er solgt de siste 3 dagene. Du kan filtrere annonsene etter publiseringsdato, pris og areal, men det gir ikke informasjon om prisen på boligen kontra prisantydningen.